Autor: Albert Casasa Plana. Metge de família EAP Sardenya i Cap d’Estudis UDACEBA
El desembre del 2012 escrivíem els primers mots d’aquesta revista, el Butlletí APSalut.
10 anys de persistència i regularitat en una publicació és un mèrit, molt poques hi poden arribar.
La unitat docent UDACEBA que forma residents de medicina i infermeria familiar i comunitària té com a dispositius centrals en la formació els centres d’atenció primària, com no hauria de ser de cap altra manera. És una fortalesa.
Per contra tenim la dispersió dels centres. El butlletí és una de les eines de cohesió de la nostra comunitat docent i té com a objectiu principal ser el portaveu de les persones que la formen, i l’altaveu de les activitats que anem realitzant.
Els nostres tutors i residents hi afegeixen píndoles de formació amb temes i casos clínics. També és una porta oberta a treballs de recerca del nostres residents. Procurem obrir una finestra a temes de gestió clínica i d’ètica, també d’humanitats.
En tots aquests anys, hem aconseguit fer visibles un munt d’experiències: els progressos en atenció comunitària als nostres centres, les estades dels residents en rotacions externes, les presentacions a congressos…
Hem fet la descoberta de personatges que formen part de l’ànima de la unitat docent.
I amb molt orgull hem publicat els treballs guanyadors del Premi Josep Manuel da Pena de recerca, homenatjant a un dels nostres fundadors.
Tot plegat ja forma part de la història de l’atenció familiar i comunitària de Catalunya. La indexació de la revista al portal Raco.cat i la publicació del recull en format paper en fan un testimoni valuosíssim de l’evolució de la nostra especialitat tot al llarg dels anys.
I la nostra voluntat és continuar creixent.
Citació
Autor: Casasa Plana, Albert
Títol: Butlletí APSalut, 10 anys
Revista: APSalut. Volum 10. Número 4. Article 206
Data: 17 de desembre de 2022